PRO PLUS je družba, ki jo sestavljajo posamezniki, ki živijo in delujejo v svojem okolju. Vsaka njihova pobuda je v hiši toplo sprejeta in s skupnimi močmi marsikatera izmed njih tudi uresničena.

Mali koraki ZA VELIK CILJ je dobrodelna akcija informativne oddaje Svet na Kanalu A, ki poteka pod okriljem medijske hiše PRO PLUS. Vsako leto so bila zbrana sredstva v celoti namenjena za dobrodelno dejavnost. Leta 2011 smo pomagali otrokom z Downovim sindromom in leta 2012 otrokom z avtizmom. Leta 2013 smo pomagali pri plačevanju položnic socialno ogroženim družinam z otroki, zaradi izredno velikekga odziva smo leta 2014 nadaljevali s pomočjo socialno ogroženim družinam. Akcija je vsako leto večja, bolj uspešna in prepoznavna. Za dober namen bomo tekli tudi v prihodnje.

Informativno uredništvo 24UR letno pripravlja »Ekološki teden« o gospodarni in preudarni uporabi okoljskih virov, inovativnost spodbujajajo z različnimi trajnostno- razvojnimi projekti (»Ideje za lepši svet« ipd.) in izkazujejo dobrodelnost (Mož iz Manče, Smučam 24UR ipd.).

Z roko v roki s slovenskimi šolarji

Ustvarjalci oddaje 24UR so tudi v letošnjem šolskem letu svoje znanje in izkušnje predstavili slovenskim osnovnošolcem. Obiskali so kar 21 osnovnih šol, kjer se je v okviru novinarskih krožkov in predmeta Vzgoja za medije učencem predstavilo 17 novinarjev in urednikov uredništva 24UR. Medijski svet so učencem predstavili preko tereskih predavanj in gostovanj, poskrbeli pa so tudi za prakso in kot mentorji pomagali pri pripravi medijskih vsebin za šolska glasila, televizijske in radijske oddaje. Učence pa so povabili tudi na obisk medijske hiše PRO PLUS in uredništva 24UR, kjer so si lahko v živo ogledali, kako poteka televizijsko delo in priprave na oddajo 24UR. S projektom v uredništvu 24UR krepijo svojo povezanost z mladimi gledalci in svoje bogate izkušnje in znanje vračajo v okolje, iz katerega izhajajo naši zaposleni. Ekipa 24UR se že veseli novega šolskega leta in sodelovanja z radovednimi in znanja lačnimi bodočimi novinarji.

 

Foto 1: V okviru naše letošnje pobude pomoči osnovnim šolam pri pripravi medijskih vsebin in vzgoji za medije, je naša novinarka 24UR Katja Horvat obiskala učence 1. Osnovne šole Celje. V projektu na 22. šolah sodeluje še 14 drugih naših novinarjev, urednikov in voditeljev.

Foto 2 in Foto 3: Novinarka Špela Vozel je obiskala učence OŠ Ledina.

Foto 4 in Foto 5: Novinarka Eva Kobe z učenci novinarskega krožka OŠ Pohorski bataljon iz Oplotnice.